Jdi na obsah Jdi na menu

Tao sexualita jin jang

           

spiritualita.jpg

               Tao ženská sexualita


V tao směru pramen ženské sexuality spočívá v jejím nejvnitřnějším jádru. Stoupá z místa ticha a je zakořeněn v hloubce jejího bytí. Hlavní část ženských orgánů je zvenčí naprosto neviditelná. U mužů je to naopak. Naše pohlavní orgány jsou uloženy v chráněném prostoru, uloženy v našem lůně.

 


Síla uvnitř a slabost navenek je struktura, kterou ztělesňuje jinový princip. Tao učí, že žena musí rozvíjet a žít svůj vnitřní i vnější život ve vyvážených proporcích. Jinový archetyp, který je jemný a otevřený směrem ven, umožnuje ženě žít v hlubokém spojení s vnějším světem.
Síla na venek a slabost uvnitř-tento tao princip odpovídá jangu. Jangová energie vyzařuje, aby chránila, to, co je slabé a jemné uvnitř. Jeli jangová sexualita řízena jangovým principem, extrovertní, vzrušující, plná energie a divoká. Jelikož tao – jangová energie jako taková vždy vzrůstá na povrchu, nemá jangově orientovaný sex na ženy uzdravující ani vyživující účinky. Nejsme schopny jangovým chováním rozvíjet svůj potenciál. Tao sexuality je umění zakořenit vysoce výbušné jangové energie v jinové propasti hlubokého ticha.
Tao ženské sexuality nejen podporuje ženy, aby rozvíjely své jinové vlastnosti. Pevné zakořenění v jinových kvalitách, které jsou základem pro jang, ženám umožní se pohybovat svobodněji v jangových oblastech, aniž by ztratily sami sebe.
Tao jin: intuice, moudrost, stát, příroda, studený, pomalý, přijímat, cítit se dobře, společně, klid, slabí.
Tao jang: logika, kázeň, znalosti, hýbat se technika, horký, dávat, aktivní, agresivní, dominovat, ovládat, rozhodný, pohyb, silný.
Ženské tao není pevně stanoveno, teprve začíná odhalovat nové možnosti.
Díky Tao jsem strávila řadu let meditacemi a zkoumáním, hledáním ženského tao. Úžasná cesta plná překvapení, která mi stále odhaluje nové perspektivy a otvírá ženské vnímání.
Čínský znak tao znamená původ, inteligenci, pravdu, vyšší spirituální princip, cestu, cestovatele, cíl a bytí.